5000 TL sermaye ile ne yapılır? Neyin al satı yapılabilir?

Hepimiz cebimizdeki para kadar bir ticari girişim yaparak dükkan açmak, esnaf olmak istiyoruz. Kısıtlı sermaye ile yapılabilecek işler az sermaye ile iş yapacak kişilerin bir ticari girişim başlatması için önem arz ediyor. Bu nedenle bizlerde bu yazımızda 5000 TL sermaye ile ne iş yapılır diye soranlar için yardımcı olmaya çalışacağız. 5000 TL bakıldığında çok az bir sermaye gibi görünürken aslında çok değerli bir sermayedir. Biraz şans, biraz azim ile 5000 TL sermaye ile başlayacağınız işte çok iyi paralar kazanabilirsiniz.

2024 yılında cebinizide 5000 TL olduğunu düşünerek bu yazımızda sizlere bazı iş fikirleri vereceğiz. Bu iş fikirleri arasından kendinize en uygun fikiri seçerek işinizi kurmaya başlayabilirsiniz. 5000 TL sermaye ile elbette çok kısa zamanda zengin olamazsınız ancak zamanla sermayenizi arttırabilir ve daha büyük işlere girebilirsiniz. Evet hazırsanız başlıyoruz…

Akıllı Telefon Al Satı Yapın

akıllı telefon al satı yapın

Cebinde 5000 lirası olan bir kişinin yapabileceği en karlı işlerin başında elbette akıllı telefon al satı geliyor. Millet olarak akıllı telefonlara olan düşkünlüğümüzü biliyorsunuz. Sık sık telefonunu yenileyen insanımız daha elindeki telefon eskimeden, çizilmeden elden çıkartıp bir üst modele geçmeye çalışıyor. İşte bu noktada siz devreye gireceksiniz ve piyasada çok satılan akıllı telefonları düşük fiyattan alacaksınız. Özellikle öğrenci kesimi sık sık telefon değiştiriyor. Hedef olarak gözünüze onları kestirin. Onlardan hem telefon alabilirsiniz hem de aldığınız telefonları satabilirsiniz. Bir diğer hedef olarak gözünüze kestirmeniz gereken kesim ise telefon operatörlerinden taahhütlü olarak telefon alıp, kutusunu açmadan satan kişiler olmalıdır. Bu kişiler çok acil paraya ihtiyaç duyduğu için ellerindeki telefonları piyasanın altından satın alabilirsiniz. Artık elinizde yepyeni kutulu bir akıllı telefon var. Bunu da artık istediğiniz fiyattan satmaya çalışırsınız. Bu şekilde devam ederek elinizdeki 5000 liralık sermayeyi çok kısa sürede büyütmeniz mümkündür.

Instagram Butik Mağazası Açın

instagram butiği açın

İnternet ile birlikte hayatımıza giren sosyal ağlar hayatımızın bir gerçeği olmuş durumda. Artık alışverişlerimizin bir çoğunu internet üzerinden yapıyoruz hiç evden çıkmadan alışverişi tamamlıyoruz. Aslında bir fotoğraf paylaşım sitesi olan İnstagram bu özelliğinin yanında insanlara bir şeyler satmanıza da olanak veriyor. İnstagram üzerinden etek, ceket, ayakkabı vs. gibi giyim ürünlerini satan sayfalar görmüşsünüzdür. Bu iş için 5000 TL sermaye oldukça yeterli olacaktır. Başlangıç için kısıtlı bir mal alımı yaparsınız ve İnstagram sayfanız üzerinden satış yapmaya çalışırsınız. Zamanla sosyal medyada popülariteniz arttıkça yapacağınız satışların miktarı artacaktır. Bu şekilde sermayenizi büyüterek işinizi geliştirebilirsiniz.

BUNU DA OKUYUN: İnstagram Butiği Nasıl Açılır – İnstagram’da Satış Yapmak

Mobil Kahvecilik Yapın

mobil kahvecilik yapın

Ülkemizde son yıllarda artan kahveye olan ilgiyi illaki farketmişsinizdir. Genellikle öğrenci kesimin ziyaret ettiği bu kahve zincirleri adeta para basıyor. Ancak bir kahveci dükkanı açmak biraz zahmetli bir iş. Şu an en popüler zincirlerden biri olan Kahve Dünyası’ndan franchise almak için binlerce lira ödemeniz gerekiyor. Ancak sizin elinizde sadece 5000 TL sermaye var. Bu nedenle sizler de bir mobil kahve arabası kiralayarak mobil kahvecilik yapabilirsiniz. Bu iş için 5000 TL sermaye yeterli olacaktır. Yapmanız gerekenler belediyeye “yer işgaliye bedeli” ödeyerek şehirin işlek, bol öğrencili bir noktasına mobil kahve aracınızı yerleştirmektir. Eğer kahveleriniz ve diğer içecekleriniz kaliteli olursa müşterileriniz sizi ihya edecektir. Bu işi yapacak olan kişilere özellikle öğrenci kesim ile iyi anlaşmalarını tavsiye ederiz. Yeri geldi mi onlara bazı ikramlar, ekstra ürünler sunmaktan kaçınmayın. Bu gibi ufak jestler size daha fazla müşteri olarak dönecektir buna inanın…

Yazlık Bölgelerde Oda Kiralayın

yazlık bölgelerde oda kiralayın

5000 TL ile yapılabilecek bir diğer iş ise yazlık bölgelerde bir otel, pansiyondan oda kiralayıp bu odayı oraya gelecek olan müşterilere kiralamaktır. Yazlık bölgelerde pansiyonu, oteli olan işletmeciler genellikle kış döneminde para kazanamadıkları için sizler bu bölgeyi Mart-Nisan aylarında gezmeye başlayın.

İşletmeciler o sıralar nakit paraya çok aç olacakları için sizin peşin paralı oda kiralama tekliflerinizi kolaylıkla kabul edeceklerdir. İşletmeci ile pazarlığınızı yaparsınız ve örnek olarak “Haziran ayında şu 2 odayı ben kiralıyorum” vs gibi bir anlaşmayı yaparsınız ve parasını peşin ödersiniz. Bundan sonrası artık sizin ticari zekanıza kalmış durumda. Anlaşma yaptığınız ay geldiğini zaman artık odalarınıza müşteri çekmeye çalışmalısınız. Bu iş ie 5000 TL ile başladığınız takdirde yaz turizm sezonu bitene kadar hayli bir sermaye elde edersiniz.

5000 TL sermaye ile yapılabilecek 4 iş fikiri konumuzda elinde kısıtlı sermaye bulunanlar için 4 kaliteli iş fikiri sunduk. Bu yazı serimiz devam edecek ve elinde daha fazla sermaye bulunan kişiler için de daha büyük iş fikirleri sunmaya çalışacağız. Takipte kalın…

Mesaj Bırakabilirsiniz