Cep Telefoncu Dükkanı Açmak! 2024’de ne kadar kazandırır? Maliyeti ve Püf Noktaları

Karlı iş fikirleri arayanlar için bugün cep telefoncu dükkanı açmak hakkında bilgiler vereceğiz. Çağımızın en pratik iletişim araçlarından olan cep telefonları ellerimizden düşmeyen bir cihaz. Teknolojinin sürekli gelişmesi nedeniyle de ortalama olarak 2-3 yılda yenilediğimiz bir cihaz. Çevremizde sık sık görürüz akıllı telefon değiştirme sıklığında Türk insanında oldukça yüksektir. Böyle olunca da telefoncu dükkanlarına olan talep hayli yüksek. Siz de bu durumu lehinize çevirerek cep telefoncu dükkanı açabilirsiniz.

Cep Telefoncu Dükkanı Açmak İçin Konum Seçimi

cep telefoncu dükkanı açmak için konum seçimi

Bir ticari işletmeden maksimum karlılığı sağlayabilmek için potansiyel müşterilere en rahat ulaşılabilecek bir noktada dükkan açmak gerekir. Cep telefoncu dükkanı açmak isteyen girişimciler yaşadıkları şehiri çok iyi analiz etmeli ve dükkanlarına uygun bir konum bulmalıdır. Burada sizlere tavsiyemiz elbette işlek bir noktada dükkan açmaktır. Ancak bir kaç ufak tüyo verebiliriz. Bildiğiniz üzere GSM operatörlerinin bulunduğu konumlar genellikle birbirine yakın olur. Bir çok şehirde Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone’un satış ofisleri birbirine yakın olur, hatta karşılıklı olarak bile çalışırlar. Bu sayede müşteriler tüm operatörlerin satış ofislerini gezerek fiyat alırlar, taksitlendirme hakkında bilgiler alırlar. Siz de bu operatörlere yakın bir yerde açılış yaparak o müşterilerden istifade edebilirsiniz.

Burada muhtemelen ilk aklınıza gelen şey “aynı telefon GSM operatörlerinde varken neden gelip benden satın alsınlar” demek olabilir 🙂 Haklısınız. İşe başladığınız ilk zamanlarda dezavantaj yakalayabilirsiniz. Ama zamanla sabit bir müşteri kitlesi edinerek bu sorunu aşabilirsiniz.

Telefoncu için Dükkan Büyüklüğü ve Dekorasyon

cep telefoncu dükkanı dekorasyonu

Her girişimcinin bu iş için ayırabileceği bütçesi farklıdır. O nedenle dükkan boyutu ve dekorasyon hakkında net bilgiler verilemez. Ancak ortalama bir cep telefoncu dükkanı için 25 m2 ve üzeri bir yer kiralanmalıdır. Telefoncu dükkanında hem sıfır kutulu ürün hem ikinci el telefon satacağınız için büyük bir vitrin ve ürünleri sergilemek için masaya ihtiyaç duyacaksınız.

Ayrıca işin içine cep telefonu tamirini de katacak olursanız, dükkan içerisinde ayrı bir bölme oluşturarak orayı telefon tamiratı için kullanmanız gerekecek. Haliyle 25 m2 – 50 m2 arası bir dükkan tercih etmeniz çok iyi olacaktır.

Dükkan kiralandıktan sonra almanız gereken ekipmanlar ve yapılacak tadilatlar şunlar olacaktır;

  • Dükkan girişine cam vitrin (sıfır telefonları sergilemek için)
  • Dükkan içerisine 1 adet büyük boy masa (ikinci el telefonları sergilemek için)
  • 1 adet çalışma masası
  • 1 adet masaüstü veya dizüstü bilgisayar (kontör yükleme, paket yapma ve kişisel kullanım için)
  • Akıllı telefon kılıflarını sergilemek için duvara montajlı askılıklar
  • İnternet bağlantısı

Cep Telefoncu Dükkanı Açmanın Maliyeti

cep telefoncu dükkanı açmanın maliyeti

Cep telefoncu dükkanlarının açılış maliyeti alım yapılacak ürün miktarına ve çeşitlerine bağlı olarak değişiklik gösterecektir. 2019 yılında ortalama olarak 100 bin TL sermaye gerektiğini söyleyebiliriz. Taksitli /kredi kartına taksitli telefon satacaksanız elinizde belli bir sermaye her zaman bulunmalı ki dükkanı döndürebilesiniz.

Ayrıca akıllı telefon fiyatlarının artan döviz kuru ve vergilerden etkilenmesi nedenyile 2 bin TL ila 7 bin TL civarlarında dolanması size güçlü bir sermayeye ihtiyaç duyuracaktır. Eğer bu kadar sermayem yok diyorsanız bir toptancı ile anlaşarak stoksuz çalışma yöntemini de deneyebilirsiniz. Müşterilerinizin sizden talep ettiği telefonu toptancınızdan isteyip getirerek satışını yapabilirsiniz. Ama bu tarzda çalışan toptancı bulabilmek, bu şekilde anlaşmak biraz da şans işi. Bolca piyasa araştırması yapmalısınız.

En Çok Satacak Cep Telefonları

en çok satacak cep telefonları

Türkiye akıllı telefon piyasasında geçmişten günümüze Apple ve Samsung ürünlerine büyük bir talep vardır. Iphone kullanım oranlarının ülkemizde artmasıyla Apple cihazlarına olan talep yükselişe geçerken, Android işletim sistemli akıllı telefonlarda Samsung’un büyük pastayı kaptığını gözlemliyoruz.

Bu durumdan hareketle cep telefoncu dükkanınızda en çok satacağınız sıfır ve ikinci el cihazlar Apple ve Samsung’a ait olan telefonlar olacaktır. Bu iki markaya ait telefonların çeşitli modelleri her daim dükkanınızda bulunmalı ve müşteriye sunulmalıdır.

İki markanın da “amiral gemi” olarak adlandırılan en yüksek seviyedeki modellerinin fiyatları şu sıralar 5 bin TL ila 10 bin TL arasında değişiyor. Bu cihazları dükkanınızda bulundurmak için güçlü bir sermayeye ihtiyacınız olacak.

Fakat elbette akıllı telefon piyasasında sadece bu markalar yok. Döviz kurundaki artış nedeniyle telefon fiyatları yükselirken daha düşük bütçesi olan vatandaşlar Huawei, Xiaomi, Oneplus gibi markalara yönelmeye başlamıştır. Ülkemizde bu 3 markanın telefonları da oldukça fazla talep görmektedir. Bu 3 markanın kaliteyi ucuz fiyata sunması müşterileri cezbetmektedir. Bu nedenle bizim size tavsiyemiz cep telefonu dükkanınızda mutlaka bu markaların da telefonlarını bulundurun ve “şu şu özellikte, şu fiyat aralığında bir telefon arıyorum” diyen müşterilerinize bunları önerin.

Cep Telefonu Aksesuarlarında Yüksek Kar Oranı Var mı?

cep telefonu aksesuarlarında yüksek kar oranı

Bir cep telefoncu dükkanı belki de en yüksek karı akıllı telefon aksesuarlarından elde etmektedir. Özellikle pahalı bir cihaz satın alan kişiler telefonun kırılmalara ve çizilmelere karşı korumak için mutlaka kırılmaz cam ekran ve silikon kılıf taktırmaktadır.

Ülkemizde akıllı telefon kılıfı piyasasında ortalama olarak bir kılıf 10 TL – 30 TL arasında satılmaktadır. Telefon ekranına kırılmaz cam ekran takmak için ise ortalama olarak 20 TL – 40 TL arası bir bedel alınmaktadır. Çevremizdeki çoğu telefoncu dükkanı bu yan ürünlerin satışından muazzam bir kar elde ederler.

Bu nedenle dükkan dekorasyonu kısmında dediğimiz gibi dükkan içerisinde mutlaka telefon kılıflarını asacağınız askılıklar bulundurmalısınız. Askılıklara toptancınızdan alacağınız çeşit çeşit telefon kılıflarını asmalısınız. Dükkana gelen müşteriler kılıfları inceleyerek en beğendiklerini satın almak için fazla zorlanmayacaktır. Askılıktaki kılıflar arasından müşterinin beğendiğini satın almasına yardımcı olun ve karınızı artırın.

Cep Telefoncu Dükkanında Yapılabilecek Diğer İşler

cep telefonu dükkanında yapılacak diğer işler

Dükkanınızın ismi her ne kadar cep telefoncu dükkanı olsa da sadece sıfır ve ikinci el telefon satışı ile sınırlı kalmamalısınız. Telefoncu dükkanları teknolojinin hakim olduğu dükkanlardır. Bu nedenle teknolojik her türlü ürünün satışı gerçekleştirilebilir. Telefon almak için içeri giren bir müşteriye belki başka bir ürün satarsınız ama mutlaka müşteri alacak bir şeyler bulur. Aşağıda sizler için hazırladığımız listemize göz atın… Bu listedeki ürünlerin ve hizmetlerin satışını yaparak da karınızı artırabilirsiniz;

  • Cep telefonu kontör ve paket yükleme (bunu yapmak için bayilik almanız gerekir)
  • Cep telefonu tamiratı (telefon yedek parçası almalısınız, ve bu işi bilmiyorsanız tamir işinde bilgili birini istihdam etmelisiniz.
  • Mobil Şarj otomatı (içerisine para atınca çalışan, müşterilerin telefonunu şarj edebileceği bir cihazdır. Gün içerisinde şarjı biten kişilerden bu sayede para kazanırsınız.)
  • Telefon bataryası ve kulaklık satışı
  • Powerbank satışı
  • Bilgisayar ekipmanları (yazıcı, klavye, mouse vb)
  • Oyuncu ekipmanları (oyuncu faresi, oyuncu klavyesi, oyuncu kulaklığı vb.)

Cep Telefoncu Dükkanından Para Kazanmanın Püf Noktaları

cep telefoncu dükkanından para kazanma

  • Dükkanınıza gereken ilgi ve alakayı gösterin. Bir telefoncu dükkanı gün içerisinde en az 10 – 12 saat açık olmalıdır. Müşterilerin size her saat ulaşabilme imkanı olduğunu onlara hissettirin.
  • Müşteri potansiyeline bağlı olarak dükkanda sizden başka çalışacak kişileri işe alın. Eğer telefon tamiri hakkında bir bilginiz yoksa bu kişi mutlaka tamirden anlayan bir kişi olmalıdır.
  • Ürünlerinizin arkasında durun ve satış sonrasında müşteriye destek verin.
  • Müşterilerin en küçük sorunlarına dahi sabırla ve ilgiyle yaklaşın. Bu zamanla size sabit bir müşteri kitlesi olarak dönecektir. Müşteriler iyi hizmet aldığı bir dükkandan kolay kolay vazgeçmez.
  • Müşterilerle gereksiz pazarlık tartışmasına girmeyin. Müşteriler küçük indirimler teklif ettiğinde evet demesini bilin. Bu da size zamanla sabit müşteri olarak dönecektir.

Bunlara uyduğunuz takdirde cep telefonu dükkanınızdan çok güzel kazançlar sağlayabilirsiniz. Biraz sabır ve emek isteyen bir süreçtir ancak kesinlikle karlı bir iştir. Türk insanındaki akıllı telefon ilgisi düşmediği sürece cep telefoncu dükkanları oldukça fazla talep görmeye devam edecektir. İşinizi iyi yapın ve sabır edin. Başarılar…

İş yapmayan, para kazanmayan hiçbir kablosuz operatör bilmediğimi söyleyerek bu yazıya başlamak istiyorum. Siz de benim gibi düşünüyorsanız emin olun doğru yazıdasınız. Ayrıca bir iş kurmak ve bir cep telefonu mağazası açma fikriniz varsa size bildiğim her şeyi anlatacağım. Bir cep telefonu mağazasını en üstte görmenizin ana nedeni, tüm işi onların yapmasıdır. Bu pastadan payınızı almak istiyorsanız endişelenmeyin. Sıfırdan bir cep telefonu dükkanı açmak, açılış maliyetleri ve kazançları gibi tüm detaylar bu yazıda.

Bir cep telefonu dükkanı açın

Öncelikle bu sektörde henüz yerinizi almadıysanız bunun temel nedeni yeterli bilgiye sahip olmamanızdır. Her şeyden önce, teknik bilgiden vazgeçmeyin. Bir cep telefonu dükkanı açmak için bir cep telefonunu nasıl tamir edeceğinizi bilmenize gerek yok. Birçok telefon sağlayıcı, sözleşme noktalarının teknik servis kısmını yerine getirir. Örneğin; Telefonunun ekranı kırılan bir müşteri size geldi ve telefonunu geride bıraktı. Tek yapmanız gereken anlaşmalı olduğunuz servisi arayıp gelip telefonu açmalarını söylemek. Piyasada işler böyle yürüyor. Cep telefonu teknik servislerinde bu tür motorlu kuryeler bulunmaktadır.

 

Teknik servis kısmını atladığımıza göre sıra dükkandaki diğer işlere geldi. bir cep telefonu mağazası; Aksesuar satışı, hat satışı, abonelik, teknik servis, operatör değişikliği vb. ticaretten gelir elde edilir. Ayrıca kullanılmış ve sıfır cep telefonu satışı da vardır. Bu kısım sizi korkutan 2. aşama olabilir. Öncelikle eğer bilmiyorsanız hemen telesatış bölümüne gitmenize gerek yok. Sadece telefon kılıfı satarak ayda 20.000 TL kazanan dükkanlar var.

 

Diğer kısım ise abonelikler, hat satışı, operatör değişikliği vs. İşletmeler için Turkcell, Vodafone, Türk Telekom gibi firmalardan telefon veya web üzerinden taşeron alabilirsiniz. Eğer birisi hattı değiştirmek isterse, size verilen bayi kodu ile ekrandan bunu yapabilirsiniz. İşletmeler otomatik olarak size hak ettiğiniz tüccar ödülünü öder. Peki, cep telefonu dükkanı açmak istiyorum diyenler için yazı yağmuruna geçelim tüm detayları anlatacağım.

 

Cep telefonu dükkanı açmak

Cep telefonu dükkanı açmak 2

Öncelikle nasıl bir cep telefonu dükkanı açacağınızı sermayeniz ve kararınız belirler. Bir cep telefonu mağazası açmak için birkaç seçeneğiniz var. Bu seçenekler aşağıdaki gibidir.

  • Tüm operatörlerin bulunduğu bir cep telefonu mağazasının açılması
  • Bir aksesuar mağazasının açılması
  • Vodafone bayi açılışı
  • Turkcell bayisi satın almak
  • Türk Telekom bayii açılışı
  • Devren Cep Telefonu Dükkanı Almak

Hangi cep telefonuyla konuşursanız konuşun, size tüm operatörlerde cep telefonu açmanızı tavsiye edeceklerdir. neden diye soruyorsun

Sanayi geliri eskisi gibi değil. Geçmişte, birçok operatör tüccarlara yüksek komisyonlar ödedi. Birkaç cep telefonu mağazası olduğu için şartlar da esnekti. Ancak girişimci sayısındaki artış ve kar marjındaki düşüş esnaf için sorun yaratıyor. Bu nedenle sizin için en mantıklı seçenek tek operatöre bağımlı olmak yerine 3 operatörün arabulucusu olmaktır.

Hayır, başka bir Vodafone, Turkcell veya Türk Telekom bayisi açmak istiyorum diyorsanız yine olumsuzdur. Artık eskisi kadar kolay bir tüccar edinme şansınız yok. Bu tür bayileri almak için dağıtım merkezleriyle iletişime geçmeniz gerekir. Bir franchise aldığınızda, o işteki deneyiminiz dikkate alınır. Yeterli tecrübeniz yoksa bayi bulmanız çok zor.

Tipik olarak şirketler, ürünlerini iyi satan cep telefonu mağazalarından gelen teklifleri kabul eder. Bu mağazalara özel bir komisyon katsayısı sunabilirsiniz. Ancak sıfırdan bir cep telefonu mağazası açmak isteyenler için cevap hayır. Tabii ki birkaç istisna var. İlkini aşağıda sizlerle paylaşıyorum.

 

sahibinden.com’a girerseniz Vodafone Silver Bayi veya Turkcell DSN Plus Bayi’den aktarılan ilanları görebilirsiniz. Bu tür bayileri devralırsanız, doğrudan tek bir otomobil bayiliği satın almanız mümkündür. Önümüzdeki günlerde kazanç modelleri hakkında bir yazı yayınlayacağız.

Cep telefonu aksesuarları mağazasının açılması

Cep telefonu aksesuarları mağazasının açılması

Bu seçenek, bir cep telefonu mağazası açmak isteyenler ve sektör hakkında hiçbir bilgisi olmayanlar için çok uygundur. Bakkal veya bakkal işletmek gibi. Toptan aldığınız telefon kılıflarını firma bünyesinde sergileyerek iş yapmaya başlayabilirsiniz. Tabii ki, işin sadece bu basit kısmını yapmayın. Aksesuar satmak, cep telefonu işine önemli bir giriş noktasıdır.

 

Aksesuar mağazası Başlangıç ​​için 3 operatörün ürünlerini satan bir mağaza iyi bir seçenek olabilir. Aksesuar ürünleri satan toptancılar da iş hakkında bilgi sahibi oldukları için bu aşamada size yardımcı olacaktır.

Cep telefonu aksesuar mağazası açarsanız internetten cep telefonu kılıfları satarak da para kazanabilirsiniz. Satın aldığınız bir süblimasyon baskı makinesi ile kişiye özel zarflar üretebilir ve gelirinizi daha da artırabilirsiniz.

 

Devren Cep Telefonu Dükkanı Almak

Devren Cep Telefonu Dükkanı

Bu iş hakkında hiçbir fikri olmayanlar için en mantıklı seçeneklerden biridir. Cep telefonu mağazalarının satılmasının nedeni, birçok kişinin 2. ve 3. mağazaları açmasıdır. Bu mağazaların personeli var ve personel yönetemedikleri için satmak istiyorlar. Öte yandan, satın aldığınızda personel tarafından size 1 aylık işle ilgili ileri eğitim seçeneği sunulacaktır.

 

Elbette her şeyi 1 gibi bir sürede öğrenmek zorunda değilsiniz. Çalışanla konuşarak veya sizinle çalışmasını isteyerek sözleşmeyi daha da uzatabilirsiniz. İlk kez işe başlayanlar için birçok işte transfer dükkanı satın almak daha mantıklı. sahibinden.com’da birçok cep telefonu mağazasının listesini görebilirsiniz.

Şimdi adım adım bir cep telefonu dükkanı açmaya geçelim.

 

Bir cep telefonu dükkanı nasıl açılır

Bir cep telefonu dükkanı nasıl açılır

Ne kadar sermaye ayırmak ve yatırım yapmak istediğinizi belirleyin. Yukarıdaki seçenekler, ilk yatırım maliyetinin belirlenmesinde önemli bir faktördür. Bir aksesuar dükkanını devralmanız veya açmanız sizin için daha ucuz olabilir. Bilmediğiniz bir işe büyük miktarda sermaye yatırmamaya dikkat edin.

Şimdi iş planı zamanı. Bu alanda pek bilginiz olmadığı için bir yol haritası oluşturmalısınız. Gerekirse teknik servis kursuna katılmak ve eğitim almak için bu yol haritasına dahil edin. Bu sektörde yapmak istediklerinizi yazın. Nasıl başlamalı, her şeyi planlamanız gerekiyor.

Mağaza aramanızı başlatın. Evet, cep telefonu dükkanı olmayan yer yok. Her yerde cep telefonu sağlayıcılarını görmek mümkün. Tabii abartılı olmak gerekirse rekabetin olmadığı bir yer bulmak imkansız değil diyelim. Ana caddede veya ara sokakta bir dükkan belirleyin ve kiralayın. Kiranın makul olması ve işletmenin tadilat istememesi sizin için büyük bir avantaj olacaktır.

Kiralama sonrası vergi levhası için başvurunuzu yapın. Bunu yapmak için bir muhasebeciyle anlaşmanız gerekir. Komisyonlardan gelir elde edeceğiniz için muhasebeci seçerken dikkatli olun. Aksi takdirde ağır vergiler ödemek zorunda kalabilirsiniz.

Evin etrafında ihtiyacınız olan rafları sipariş edin. Bir işletmeci derneği alırsanız, ilgili tüm malzemeleri şirketlerden alacaksınız. Normal bir aksesuar veya cep telefonu mağazası açarsanız, mağazayı kendiniz tasarlamalısınız. Bu işi yapan profesyonelleri tabelalar, vitrinler ve raflar için anlaşabilirsiniz.

Hangi ürünleri sattıkları ve nasıl iş yapacakları hakkında cep telefonu toptancılarıyla konuşun. İlk adımda en çok satan cep telefonu aksesuarlarını ve cep telefonu kılıflarını doldurun.

İşletmeniz başlamaya hazır. Büyük bir açılışa ihtiyacınız yok. Sonuçta, bedava bir ürün vermiyorsunuz. Ancak standlı bir hostes ile broşür dağıtabilirsiniz.

Sadece bir cep telefonu mağazası açmak sizi bu sektörde başarılı kılmaz. İletişim en önemli faktördür. Ne çok arkadaş canlısı ne de çok soğuk olmalısın.

Okuyun: Bir işe başlamadan önce bilmeniz gerekenler

Cep telefonu dükkanı açma maliyeti

Cep telefonu dükkanı açmanın en avantajlı yanı başlangıç ​​maliyetinin düşük olmasıdır. İşi biliyorsanız 20.000 TL’ye bile cep telefonu dükkanı açabilirsiniz. Tabii ki, maliyetlerin bir üst sınırı yoktur. Aksesuar mağazası, teknik servis mağazasının satın alınması ve açılması en ucuz maliyetlerdir.

 

Yeni cep telefonları veya kullanılmış ürünler sattığınızda mağaza açılış maliyetleriniz artar. Günümüzde, normal bir cep telefonu mağazasından yeni ürünler satın alan neredeyse hiç kimse yok. Bu ürünler daha ucuza taksitli ödeme imkanı ile pazaryerlerinde satılmaktadır. Kullanılmış ürünler zarar görebileceği, çalınabileceği veya yazılıma karşı savunmasız olabileceği için, bunları satmak adil değildir.

 

Özetle kar marjı en yüksek aksesuar tarzı ürünlere yatırım yapmak hem cep telefonu işletmesi açma maliyetini düşürür hem de daha karlı olmanızı sağlar. Ortalama toptan satış fiyatı 1 TL ile 10 TL arasında olan 10.000 TL’lik kasa satın alırsanız mağazanız kolayca dolacaktır.

 

Okuyun: Yeterli sermayeniz yoksa işte çözümünüz!

 

Cep Telefonu Dükkanı Kazançları

Ortalama olarak bir cep telefonu mağazası ayda 10.000 ile 20.000 TL arasında gelir elde etmektedir. Yani, hayatta kalmak için bu sayıları kazanması gerekiyor. Satılan birçok ürünün maliyeti olmadığı için kar marjı yüksektir. Yaptığınız operatör değişikliklerinden elde ettiğiniz gelir ücretsiz olarak sizin elinizde.

 

Aksesuar, telefon kılıfı gibi satılan ürünlerin neredeyse %500 kar marjı var. Teknik servis işine de girerseniz çok yüksek kazançlar sizi bekliyor. Teknik servis sorunu sizi yanıltmasın. Sadece cep telefonu ekran değişimi yapan servisler vardır. Ekran değişimi çok kolaydır. Hatta Trendyol veya N11 gibi siteleri incelerseniz LCD ekranların yanında değişim için tornavidalar gönderiliyor. Bu yüzden çoğu insanın evde yapabileceği kadar kolaydır.

 

Cep telefonu işletmesi açmak için gerekli belgeler

  • Sertifika fotokopisi
  • Kiraya Kontratı
  • İtfaiye Uyum Raporu
  • Faaliyet Belgesi
  • Oda kaydı
  • İmza sirküleri
  • Vergi Dairesi
  • Kimlik fotoğrafı
  • Kimlik kartı fotokopisi
  • SGK Giriş Beyannamesi

Yukarıdaki belgeler ikamet ettiğiniz belediyeye göre değişiklik gösterebilir. Birçok belediyede ek bir kamera kurmak gerekli olabilir. Atmanız gereken en mantıklı adım, belediyenize giderek cep telefonu işine başlamak için hangi belgelerin gerekli olduğunu öğrenmektir.

 

Cep Telefonu Teknik Servis kursuna git

demek ki gitmelisin Bu kurslar 3.000 TL ile 10.000 TL arasında verilmektedir. İnanın bana, cep telefonu mağazasına gelen birçok teknik servis müşterisi tamamen basit işler için geliyor. Çoğu size kırık ekran, çatlama veya suya düşme sonucu gelir. 1 aylık teknik servis eğitim kursu ile aylık gelirinize ek 10.000 TL ekleyebilirsiniz.

 

Piyasada mobil teknik servis eğitimi veren birçok kurs bulunmaktadır. Bu kurslar arasında seçim yapıyorsanız, sorgulama yapın ve size sunulan seçenekleri keşfedin. Her şeyden önce, pratik yapmanızı sağlayacak eğitim şirketlerine gitmeye çalışın. Aksi takdirde sadece teorik eğitim yaparsanız pek bir şey öğrenemezsiniz.

 

Okuyun: Dünyanın en yüksek ücretli 10 ekonomik sektörü

 

Cep telefonu bayiliği açmak isteyenlere öneriler

Cep telefonu dükkanı açmak isteyenlere öneriler

Bir önceki yazıdaki teknik servis kısmını ihmal etmeyin. Emin değilseniz, bu konuda eğitim almadan yapabilirsiniz. Ancak imkanınız varsa eğitim gelirinizi çok yüksek seviyelere çıkarabilir.
Bir cep telefonu mağazası açmadan önce, her zaman devralma seçeneğini düşünün. Bilmeyenler için ilk etapta daha faydalı olacaktır. Takıldığınız noktada size soru soran biri var.
Şirkete gelen müşterilerle iletişim kurmanın merkezinde yer alın. Eğer çok samimiysen her türlü sorunla sana gelirler. Çok katı olsanız bile arkanızdan küfrederler.
3 operatör ile çalışmak büyük avantaj sağlar. Hiçbir firmaya güvenmeyin ve elinizi güçlendirin. İleride size bir teklif gelirse, avantajınıza göre değerlendirebilirsiniz.
Cep telefonlarını tamir eden kişilerden gelecekte bir yeterlilik belgesi istenebilir. Bu konuda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı teknik servis eğitimi alacağınız firmalardan yardım alabilirsiniz.
Kullanılmış telefon satanlardan telefon satış yetki belgesi istenmektedir. Bu kanun yeni çıktığı için detayları Ticaret Bakanlığı’nın internet sitesinden öğrenebilirsiniz.

Cep Telefonu Dükkanı Açma, Cep Telefonu Dükkanı Açma Maliyeti ve Aylık Kazanç başlıklı yazımızın sonuna geldik. Beğendiyseniz yorum yaparak destek olabilirsiniz.

Mesaj Bırakabilirsiniz